EetVrijheid

In 4 maanden een gezondere relatie met eten en jezelf. Voel je weer vrij van restricties rondom eten en dieetgedachten. Ga weer leven zonder je constant druk te maken over hoe je eruitziet en wat je wel of niet mag eten van jezelf. Blij met jezelf en je eetpatroon, dat gun ik jou!

Klinkt dit herkenbaar voor jou?

N

Elke keer als je in de spiegel kijkt heb je alleen maar negatieve gedachtes. Het is nooit goed genoeg, ook al val je af.

N

Je hebt al zoveel diëten geprobeerd (Weight Watchers, koolhydraatarm) en bent klaar met het bijhouden van je calorieën en wat je wel- en niet mag eten. Tijd voor een eetpatroon dat wel bij jou past.

N

Je hebt de hele dag zin in eten. Tijdens het ontbijt denk je al na over de lunch en je trekt vaker dan je zou willen de snackkast open. Je ziet dat je kind dit gedrag ook begint te vertonen en hier baal je van.

N

Je bent al regelmatig wat kilo’s kwijtgeraakt, maar elke keer komt het er weer dubbel en dwars aan. Het is gewoon niet vol te houden!

N

Eten is voor jou een middel geworden om je beter te voelen, maar je merkt dat dit niet helpt. Ja, voor een korte periode en daarna voel je je vooral schuldig.

N

Je weet dat een hele zak chips of reep chocolade niet goed voor je is, maar toch gebeurt het elke keer weer dat het helemaal op gaat.

N

Je dierbaren worden gek van jouw eetpatroon en eetregels. Ze willen graag dat je weer ‘gewoon’ gaat doen en weer kunt genieten van eten samen met hen.

N

Sociale momenten worden steeds lastiger. Je bent vooral bezig met hoe je eruitziet en durft niet te eten wat je eigenlijk wil, omdat je bang bent dat mensen er iets van zouden vinden.

{

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

Iedere vrouw heeft momenten van onzekerheid.

Deze onzekerheid is vooral gebaseerd uit angst voor afwijzing. Bang dat anderen jou niet goed genoeg vinden. In hoeverre laat jij deze onzekerheid jouw leven bepalen? Ga jij naar het zwembad? Durf jij te solliciteren op die ene baan? Durf jij je mening te geven? Hoeveel energie gaat er naar jouw onzekerheid?

Mijn eigen transformatiereis

Ik ben sinds ik me kan herinneren al bezig met lijnen. Als jong meisje moest ik al op mijn eten gaan letten en mocht ik niet meer eten wat ik wilde. Er werd streng gelet op wat ik at, waardoor mijn relatie met eten totaal verstoord is geraakt. Ik ging stiekem eten of ging helemaal los als ik een feestje had. Door de jaren heen ben ik door allerlei diëten regelmatig 10 tot 15 kilo afgevallen, maar het kwam er uiteindelijk ook weer aan (en vaak meer!).

Op het moment dat ik moeder werd en veel was aangekomen door de zwangerschap, wilde ik weer doen waar ik goed in was: afvallen in korte tijd. Ik vond mezelf verschrikkelijk op foto’s samen met mijn dochter en wilde weer een crash dieet gaan volgen. Ik had ze ondertussen allemaal wel geprobeerd. Wilde ik dit voorbeeld echt zijn voor mijn dochter? Wilde ik de boodschap geven dat je alleen gelukkig kunt zijn met een slank lichaam? Ik wist ook dat me dit veel energie zou kosten en ik niet gezelliger zou worden van een streng dieet. Dit moest anders! Ik ben enorm gaan investeren in persoonlijke ontwikkeling, mindset en het aanpakken van mijn relatie met voeding.

Mijn leven is echt 180 graden veranderd sinds ik niet meer elke dag bezig hoef te zijn met mijn lichaam. Het kan dus ook anders! Ik heb een eetpatroon gevonden dat bij mijn lichaam en mijn leven past en hier horen geen verboden producten bij. Schuldig voelen na het eten hoort er niet meer bij. Ik ben een voorbeeld voor mijn dochters, waarbij ik hun leer dat het leven niet gaat over hoe mooi je eruit ziet, maar de mooie dingen die je doet. Kiezen voor waar jij gelukkig van wordt en je niet laten leiden door wat anderen van je vinden.

 

“Mijn totale gedachtegang over eten maar ook over mezelf is veranderd. “

– Sandra

Dit kan jij zijn..

$

Je bent blij met het beeld dat je in de spiegel ziet. Trots op wie jij bent!

 

$

Je telt geen calorieën meer en vertrouwt op wat jouw lichaam nodig heeft. Wat een energie zou dat sparen!

$

Je kunt het bij één stukje chocolade houden of een handje chips en er nog van genieten ook! En soms is het meer en dan is het ook goed!

$

Je weet welk eetpatroon bij jou past en maakt keuzes waar jij gelukkig van wordt. Anderen hebben geen invloed meer op wat jij wel en niet mag eten. 

$

Je doet weer lekker mee met een ijsje eten met je kinderen of een wijntje drinken met vrienden. Genieten zonder schuldgevoel

$

Je bent een vrij mens. Vrij van eetregels en leven volgens andermans voorwaarden. Je hebt weer controle over je leven en je eetpatroon en dat voelt heerlijk!

‘Voordat ik startte aan het traject was ik continu bezig met kcal tellen en dagelijks wegen. Ik werd boos op mezelf als er 100 gram bij was, ook al wist ik dat door bijvoorbeeld menstruatie of zout eten kon komen. Ik was niet eerlijk naar mezelf en ontzettend gestrest. Ik durfde nergens te blijven eten, durfde geen patatje te nemen in een patatzaak. Zelfs geen likje ijs want als ik niet kon wegen en meten hoeveel kcal er in zaten mocht ik het niet van mezelf. Dit gaf zoveel stress en toen ik Ramona via via tegen kwam dacht ik: dit is wat ik moet doen. Dit is voor mij!!! Ik was heel bang dat het niet zou helpen omdat ik al vanaf mijn twaalfde van alles heb geprobeerd, maar ik hield niks vol.

Ik word nu niet meer boos op mezelf als ik iets eet. Ik heb veel geleerd over mijn zelfbeeld en waarom ik bepaalde dingen deed/doe. Ik kwam erachter dat ik veel niet voor mezelf deed maar voor een ander.  En sinds ik dat minder doe, helemaal niet is nog een grote stap, maar leef ik veel relaxter.’

 Arianne

EetVrijheid

Leven zonder (eet)restricties

Online programma (eventueel inclusief 1-op-1 coaching)

EetVrijheid is een online programma die je zelfstandig kan doorlopen met 16 lessen met duidelijk videomateriaal en werkboeken. Wil je extra de verdieping in dan kun je kiezen voor het VIP traject met 1-op-1 coaching. Je leert in 4 maanden om uit die dieetcyclus te stappen, weg van de dieetindustrie en weer met vertrouwen in je lichaam de juiste keuzes maakt.

Leer welke stappen je kunt zetten om weer rust te ervaren rondom eten, maar ook rust te ervaren in de relatie met je lijf. Je lichaam weer kunnen omarmen en genieten van je lijf. Luisteren naar je lichaam om te weten wat het nodig heeft om je leven te leiden dat JIJ wil.

Alle gedachten en gevoelens rondom je lijf en je eetpatroon heb je in de afgelopen jaren opgebouwd. EetVrijheid gaat voor gedragsverandering op de lange termijn. Samen gaan we dieper in op jouw eetpatroon en jou als persoon. Dit vraagt commitment en ECHT willen veranderen.

Investering

“Ik dacht alleen maar aan eten: hoe laat mag ik eten, wat mag ik eten, wat ga ik vanavond eten, dit mag ik niet eten, ik mag niet te veel eten. En ik was continu bezig met OF héél streng zijn voor mezelf en NIETS mag OF ik mag ALLES met als gevolg dat ik vaak ziek/misselijk was na alle vreetbuien.

Ik was voordat ik meedeed aan het traject bang dat het niets voor mij was. Ik heb al zo veel geprobeerd in mijn leven dus dit zal ook wel niet werken. Past dit “zweverige” wel bij mij want “even” anders gaan denken is makkelijker gezegd dan gedaan.

Mijn totale gedachtegang over eten maar ook over mezelf is veranderd. Omdat ik mezelf (bepaald) eten niet meer ontzeg pak ik minder naar eten omdat het gewoon mag. Hieronder denk ik ook bewuster na over snackmomenten / eetmomenten. Heb ik nu echt honger of is er een andere reden dat ik naar eten wil grijpen. Voorheen zat het al in mijn mond voor ik erover na kon denken. Omdat ik nu beter voor mijn binnenkant zorg, straal ik dit ook uit naar buiten. Mensen zien dit en geven me hier complimentjes voor. Deze weet ik steeds beter te ontvangen en ik geniet er iedere keer weer van. Ik kijk nu ook anders naar mezelf. Voorheen zag ik alleen negatieve dingen op bijvoorbeeld foto’s maar nu kan ik naar het prachtige geheel kijken en zie ik een stralende ik die er mag zijn! Van een wekelijkse date met de weegschaal naar de weegschaal zo goed verstoppen dat ik niet meer weet waar ik hem gelaten heb.

Je bent heel open en vriendelijk. Niets is fout en alles is bespreekbaar. Ook een berichtje sturen was nooit een probleem, ik kreeg altijd een duidelijk en heel uitgebreid antwoord op mijn vragen en als ik het even moeilijk had dan wist je me altijd te kalmeren en op andere gedachten te brengen.

Ik ben je eeuwig dankbaar en zal al je tips en tricks altijd met me mee blijven dragen. Het maakt mijn leven een stuk makkelijker en leuker! Ik gun dit iedereen, omdat het mij zo heeft veranderd.”

Sandra

De modules

01. 

Wie ben jij en waar wil jij naartoe?

In deze module ga je kijken naar jouw ideale voedingspatroon en jouw eetregels. Wat voor soort eter ben jij en wat zijn jouw triggers om te eten? Maar ook, waar sta jij voor en wat vind jij belangrijk? Wat wil je bereiken? Welk verhaal vertel jij jezelf en wil je herschrijven? 

02. 

Geef je lichaam en geest wat het nodig heeft

In module 2 leer je je honger- en verzadigingsgevoel weer herkennen. Hoe werkt dat in je lichaam en hoe kan ik beter luisteren naar mijn lichaam? Waar emotie-eten vandaan komt en hoe je daar mee om kunt gaan. Eetbuien, over-eten, emoties en balans zijn belangrijke onderwerpen naast wat is een volwaardig voedingspatroon.

03. 

Mindset: belemmerende overtuigingen en innerlijke criticus

In module 3 leer je hoe je verstand en gedachten invloed hebben op jouw eetgedrag. Wat zijn saboterende gedachten, belemmerende overtuigingen en je innerlijke criticus en hoe ga je daarmee om? Welke denkfouten maak je en waarom is gedragsverandering zo moeilijk? Hoe werken bepaalde processen in je hersenen?

04. 

Zelfzorg

De laatste module gaat over zelfzorg. Wat is zelfcompassie en zelfacceptatie? Hoe kun je liever voor jezelf zijn en beter voor jezelf zorgen. Keuzes maken vanuit zelfliefde. Aan de slag met een positieve lichaamsbeleving.

Bonussen

Het online programma zal continu worden aangevuld met bonussen. Dit zijn bonussen van mij, maar ook van gastexperts.

De bonussen die nu al op het programma staan zijn:

$

HSP en plannen

$

Omgaan met de feestdagen

$

Meditatie

$

Kinderen en voeding

$

Hormonen

Hoe gaat het in zijn werk bij het persoonlijke traject?

=

Op het moment dat je je aanmeldt kun je meteen aan de slag met de eerste les. Je krijgt van mij ook een intakeformulier en een eerste opdracht. We plannen een intakegesprek en je zorgt dat ik daarvoor het intakeformulier en de opdracht terug krijg. In de intake nemen we alles door en maken we een plan voor het hele traject.

=

Vanaf de startdatum is er elke maandag een nieuwe les beschikbaar. Je krijgt van mij een mail met een herinnering. Bonussen worden tussendoor vrijgegeven en daar krijg je ook een mail van.

=

Naast de intake heb je nog recht op 3 coachingsgesprekken online via zoom. Tijdens de intake bespreken we hoe we dit vorm gaan geven. Deze gesprekken dienen binnen 5 maanden vanaf de startdatum gepland te zijn, zodat je ook in het proces blijft. 

=

Naast deze coachingsessies hebben we ook 1x per maand  een groepssessie via zoom. Ik neem dit gesprek op, zodat je het ook altijd later terug kunt kijken. In deze groepssessie beantwoord ik vragen en bespreken we een concreet thema. 

=

Je hebt ook de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan een buddy. Het is fijn om dit proces samen te doorlopen en elkaar te ondersteunen. Dit is niet verplicht, maar wel heel erg fijn. Als je dit wil, dan ga ik op zoek naar een goede match. 

Op het moment dat jij hier echt mee aan de slag gaat, de opdrachten maakt en je inzet. Dan heb jij het volgende resultaat:

$

Je hebt een gezondere relatie met eten

 

$

Je durft te staan voor wie jij bent

$

Je maakt keuzes op basis van je waarden

$

Je weet wat jouw valkuilen zijn en weet hoe je daarmee om kan gaan

$

Je hebt meer zelfkennis

$

Je kunt weer genieten van eten, zonder je schuldig te voelen

$

Je voelt je vrijer in je lichaam en je energie gaat niet meer helemaal op aan denken over eten, waardoor er ruimte ontstaat om te genieten van wat écht belangrijk is en wie echt belangrijk zijn.

$

Je weet waar jouw eetgedrag vandaan komt en hebt de handvatten om voortaan andere keuzes te maken

$

Je kunt weer genieten van eten zonder schuldgevoel

$

Je wil nooit meer op de weegschaal staan (behalve als het medisch noodzakelijk is)

$

Je bent trots op jezelf!

$

Je hebt weer vertrouwen in je lichaam

Leer welke stappen je kunt zetten om weer rust te ervaren rondom eten, maar ook rust te ervaren in de relatie met je lijf. Leer je lichaam weer omarmen en weer te genieten van je lijf. Zelfacceptatie en weer leren luisteren naar je lijf om te weten wat het nodig heeft om je leven te leiden dat je wil. 

Ben jij klaar voor échte verandering?
Gun jij jezelf een positieve relatie met eten en jezelf?

Wie ben ik?

Ik ben vrouwencoach, mindsetcoach en ACT trainer, gespecialiseerd in de psychologie van eetgedrag. Ik hou je een spiegel voor en ga voor echte verandering voor de lange termijn.

Ik heb 12 jaar gewerkt als ambulant gezinsbegeleider en daarbij ouders en kinderen geholpen op allerlei aspecten van hun leven. Ik zag dat ook bij deze gezinnen vaak eten strijd gaf. Ouders die niet lekker in hun vel zaten, kinderen die slecht aten en dit gaf ontzettend veel onrust in het gezin.

Door mijn eigen reis in een gezonde relatie met eten en mezelf ontwikkelen merkte ik dat hier mijn passie lag, hier vrouwen op coachen. Vrouwen die nu zelf moeder zijn, vrouwen die een kinderwens hebben of vrouwen die een voorbeeld willen zijn in een maatschappij waarbij de nadruk ligt op uiterlijk en slank zijn.

Liefs, Ramona

Ik was onzeker over mijn uiterlijk en ging elke maandag wel iets nieuws proberen om wel af te vallen. Ik was erg in mijn hoofd bezig en at veel uit emotie. Na verschillende gesprekken met Ramona wist ik dat dit voor mij een kans was. Ik heb deze kans ook met beide handen vastgegrepen. Ik durf nu weer mijzelf te zijn, ik eet omdat ik honger heb en als ik trek heb in iets lekkers durf ik dat te nemen zonder daar verder bij te hoeven nadenken. Er is hierdoor veel meer rust in mijn hoofd. Ik durf weer te genieten, zonder daarvan te balen. 

‘Je bent een open, lieve en duidelijke coach. Iemand met ervaring en weet waar je het over hebt ook al vond ik niet de juiste woorden. Soms heb je aan enkele woorden genoeg en weet jij hoe iemand zich voelt of wat iemand bedoelt. Je bent een persoon met mensen kennis.’

Ik zou het iedereen zeker aanbevelen. Je bent een warm persoon die vanuit ervaring mensen in de juiste stand weet te zetten. Je blijft positief en straalt dit ook uit in je coaching. Mensen kunnen echt van jou leren!’

Madelon

Veelgestelde vragen

Ik heb weinig tijd

Je kunt de opdrachten in je eigen tempo maken. Er komt elke week een les online, maar je kunt het ook later maken. Bedenk wel dat je ook tijd mag investeren in jezelf en soms keuzes mag maken, zodat er meer tijd is.

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou dit wel werken?

Dit traject is geen dieet of voorgeschreven manier van leven en eten. Je gaat aan de slag met de psychologie achter jouw eetgedrag. Je eigen belemmerende overtuigingen aanpakken en leren hoe je je eetgedrag kunt veranderen.

Het is zoveel geld!

Ik zie het als een investering in jezelf, waarbij je gaat leren om weer vanuit liefde voor jezelf goed voor jezelf te zorgen. Hoeveel geld heb je al uitgegeven aan diëten, dieetboeken, maaltijdrepen of shakes? Je moet zelf voelen dat je deze investering waard bent en het aandurft om dieper naar je eigen eetgedrag te kijken.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan en staat benoemd bij het afrekenen.

Kan ik het vergoed krijgen vanuit de zorgverzekering?

Vanuit de aanvullende verzekering is er vaak een vergoeding mogelijk. Dit is per verzekeraar anders. Klik hier om te kijken wat er bij jouw verzekeraar mogelijk is.

Als ondernemer is het ook mogelijk om de kosten op te voeren als zakelijke kosten voor coaching.  Daarnaast is het soms mogelijk dat je  werkgever via de bedrijfsarts of Arbo Dienst (een deel) van de kosten vergoedt. Kijk ook eens in je CAO of er iets is opgenomen over LBB (Loopbaan Budget) voor persoonlijke ontwikkeling.

Hoe kan ik het declareren?

De factuur kun je, afhankelijk van je polis, declareren bij je zorgverzekering in de aanvullende verzekering. Dit is niet van invloed op je eigen risico. Je zult dus eerst de factuur zelf moeten betalen (voorschieten), waarna de zorgverzekering het vergoede bedrag terugstort aan het einde van het traject.

Ik heb geen webcam

Dit is geen probleem, we kunnen ook videobellen via je telefoon.

Hoelang duurt het programma?

Het basis programma duurt 16 weken (4 maanden) waarbij je 1 jaar toegang hebt. Bij de VIP variant zijn de consulten binnen 5 maanden in te plannen en heb je levenslang toegang tot de academie inclusief de bonussen.

 

Ik vind een groepssessie te spannend!

Ik kan me dit heel goed voorstellen en het is niet verplicht. Je ontvangt de opname na afloop, dus je kunt het altijd terug kijken ook als je er niet bij kunt zijn. Weet wel dat het allemaal vrouwen zijn die in hetzelfde schuitje zitten en we elkaar alleen maar willen helpen en herkenning kunnen vinden.

 

Ik ben totaal niet technisch, wat nu?

Om deze cursus te volgen hoef je niet technisch te zijn. De online omgeving is heel gebruiksvriendelijk. Je ziet duidelijk waar je op moet klikken om verder te gaan. Mocht je toch problemen ervaren, dan kun je me daar altijd een berichtje over sturen naar support@ramonavanmook.nl

 

Niet twijfelen maar DOEN.

Wil je weten of mijn programma iets voor je is? Boek een vrijblijvend gesprek.

Ramona van Mook gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat deze website zo soepel mogelijk draait en het gebruik van de website te analyseren. Door op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie. Meer info?  Klik hier voor cookiebeleid.